måndag 21 november 2011

Intryck..

IMGP3674 (425x640)
En biverkning av denna utbrändhet som jag nu går igenom, är att jag har svårt att sortera alla intryck, alltså, när det händer mycket på en gång. Då kan inte hjärnan sortera, när man är pigg och frisk, sorterar hjärnan av sig själv kan man säga, vad som är viktigt och vad man bara kan låta flyta förbi.
När jag nu är i en folksamling te x, så blir hjärnan överfull, den jobbar så det sprakar men allt blir en stor röra i stället för att sorteras prydligt i olika fack. Om jag ska följa ett samtal och det är många som pratar samtidigt eller andra ljud som stör, då hör jag inte vad som sägs. Jag får problem med balansen, huvudvärk, ljuskänslig och ljudkänslig, alla intryck förstoras så jag blir väldigt påverkad. Det märks mest inomhus, ute är det mycket lättare. Jag tänker inte så mycket på det när jag är här hemma men på Ikea i lördags kväll.. då blev det kaos i hjärnan, det är som om alla samtal som förs omkring mig bombardera min hjärna samtidigt, alla som rör sig hastigt runt om, jobbigt som bara den och all energi går åt till att stå upp. Men det är helt normalt säger min doktor Karin, det går över… lätt för henne att säga men så sant. Jag får lära mig att inte vara så duktig och kasta mig in i saker som jag brukar göra utan i stället stanna upp och fundera över om jag behöver gå på te x Ikea…finns väl värmeljus på ica Blinkar men jag vill så mycket och fram för allt, så vill jag att, allt ska bli som vanligt igen, vill kunna anmäla till my dog i Göteborg, vill handla på ikea, vill..vill så himla mycket.
Men det jag mest av allt vill, är att kunna köra bil igen, att ha den friheten att kunna sätta mig i bilen och åka vart jag vill, när jag vill men att inte kunna sortera i trafiken det är farligt, så jag får vänta å vänta, det går som sagt över men det tar tid..
Ha en fin dag, Helena.

2 kommentarer:

 1. Sänder dig en massa styrke kramar,,,,

  Va rädd om dig!
  kram wivi

  SvaraRadera
 2. Hej Helena! Jag sitter och tittar på väderprognosen. Det ser ut som om du och din trakt ska få ett j-a oväder. Håll dig inomhus så du inte blåser bort idag!
  Ha en skön första advent!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera