onsdag 7 december 2011

Soffan är helt klar!

IMGP3753 (640x425)
Ja nu är kökssoffan helt färdig med ryggdyna på plats.
Jag har länge funderat på hur jag skulle lösa detta med dyna, när jag fick soffan för många år sedan av morfar var det en tageldyna där. Den luktade hemskt illa och slängdes vid första renoveringen, den gång soffan blev vit. Jag gjorde då en ny dyna av skumgummi som jag sydde ett fodral till och satte fast men den var aldrig skön eller snygg heller. Så nu hade jag en fundering om jag skulle klä en masonitskiva och spika fast den, så i morse såg jag att min snickargranne höll på att lasta grejor till tippen. Snabbt ut och fråga om han hade en skiva i rätt mått till mig och snäll som han är så sågade han genast till en… Sen var ju nästa fråga vad jag skulle ha som mjuk stoppning.. tog en gammal kasserad bäddmadras som låg i boden och klippte till den och fram med limpistolen inte blev det snyggt men det syns ju inte. Mjukt och bra blev det, sen limmade jag tyget mot baksidan och spikade fast den, blev så nöjd med resultatet och allt material är återanvänt ett plus tycker jag, det enda jag köpt är färg och tyg! Ja nu är jag nöjd, har tyg kvar som nog blir kuddar, när jag får fram symaskinen.
Idag skiner solen och snön lyser med sin frånvaro!
Önskar er en fin dag, Helena.

4 kommentarer:

 1. Hur snygg som helst Jag som är svag för vitt tycker tror det eller ej att den röda är sååå mysig...och så snyggt det blev med fusk päls har du hittat det i en vanlig tygaffär eller??

  Va rädd om dig och gör bara det som känns roligt så mår man mycket bättre....

  varma kramar wivi

  SvaraRadera
 2. Tack, jo tyget är köpt i en vanlig tygaffär.
  Helena.

  SvaraRadera
 3. Jäklar va läcker den soffan blev! Så fint med fuskpälsen och den röda färgen ihop.Här har vintern kommit idag. Usch!!
  Ha det så bra! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 4. Hej! Å så gosig att sitta på kan jag tro! Mysigt i duktigt fixat! Önskar dig en fin advent och sköt om dig, kram!

  SvaraRadera