tisdag 17 april 2012

Baktankar..eller tankar vid bak ;)

Jo jag är en tänkande människa, både på gott och ont. Ibland, eller oftast så tänker jag för mycket på för många olika saker.
Så nu när jag stod vid köksbänken och knådade bröddegen så kom jag att tänka på en sak. Jag tänker alltid bästa tankarna när jag gör något som jag gillar och att baka är en hobby för mig. Sonen sa härom dagen, - du måste ha himla tråkigt här hemma eftersom du bakar så mycket Blinkar men det är något med känslan i att baka sitt eget bröd, att allt som oftast ha kakor i burken på bänken. Det får mig att känna mig rik, att jag har möjligheten och nu all tid jag kan önska till att göra saker som jag älskar att göra.
Jo då kom jag att tänka på hur det var.
Då förut när jag for runt som en skållad råtta och skulle göra allt på en gång och helst igår, då hade jag en så stor längtan inom mig, längtan efter detta som jag nu har idag. All tid jag behöver!
All tid jag kan önska till att göra alla de saker som jag älskar, att få vara fri. Fri från hets, fri från stress och krav men nu då, nu när jag har detta, vad är det jag längtar efter?
Jo den stora längtan jag nu bär på, är att få komma ut, att orka, att kunna fara vart jag vill när jag vill och helt ensam ibland. att känna pulsen i att ha mycket att göra, att räknas bland de som presterar, att känna tillfredsställelsen i att åka hem en fredag och bara njuta av helg efter att ha jobbat min tid.
Ja men är människan aldrig nöjd, om det finns en gud så tänker hen nog så, –nu har hon fått det hon så hett önskade, ska hon inte vara nöjd då??
Ja konstigt är det, kanske beror det på att jag alltid har varit en “ allt, eller inget” människa, inget halvtjafs här inte, full fräs ska det vara annars kan det vara Ler
Så om jag nu snällt ber min bön – käre gud jag har lärt min läxa, snälla gör mig frisk fort! Så lovar jag att ta det lugnt och bara jobba halvtid Blinkar, alltid bara ha en hund, springa spåret sakta och lugnt och sitta stilla vid matbordet…osv!
Önskar er alla en fin dag, Helena.

3 kommentarer:

 1. Härliga tankar med flera baktankar......
  Lev det liv Du vill leva å trivs med det du gör! När du sedan jobbar halvtid kommer du ha 27! hundar.......springa fortast av alla i din åldersklass osv osv :-) Eller vänta, det där var ju en spegling av hur jag ibland önskar att mitt liv är!! ;)
  Lev väl och njut, meningen med livet är just meningen!
  Kram!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja det är väl det jag försöker komma fram till nu, hur jag vill leva mitt liv. Efter att i många år ha levt upp till förväntningar producerade av mig själv och min omgivning. För mig är meningen med livet att lära mig saker, att hantera mig själv i min omgivning så att jag mår bra.
  kram Helena.

  SvaraRadera