söndag 30 september 2012

Slöseri av tid och energi..

IMGP6232 (640x425)

Årstiderna avlöser varandra, samma sak varje år, vi har vinter, vår, sommar och höst, har alltid varit så och kommer förhoppningsvis alltid att vara så.

Men varför detta hemska gnäll?

Varför slösa energi på att klaga över att sommaren är slut och vilken dålig sommar det var, ingen sol ingen värme..osv! Och nu är det höst… Varför inte bara se det som det är, nu är den härliga hösten här, när tempot lugnar ner sig, när man får tid för inne fix och mys med tända ljus, visst blir det mörkare på både morgnar och kvällar men så är det. Visst regnar det mycket det gör det men inte alltid, just nu kommer solen här hos mig och halva dagen igår hade vi också sol men man glömmer det, för visst på förmiddagen regnade det och på kvällen men jag väljer att minnas eftermiddagen då solen sken och luften var klar och ren. Visst hade jag gummistövlar och tröja på promenaden men det ska man ha på hösten!

Snart kommer vintern med kylan, dimman, mera regn och rusk. Har vi tur här där jag bor så kommer det lite snö som lyser upp och det kommer att bli soliga fina dagar här också!

Sen kommer våren Ler Och sommaren så som det ska vara.

Jag väljer att se det vackra i varje årstid och njuta av den. Jag väljer att lägga energi på det som jag kan påverka, inte väder och årstider, det kan vi inte göra något åt. Så nu ska jag ta på gummistövlar och tröja, för nu är det dags för morgonpromenad i skogen!

Fånga dagen, njut av det som är!

Ha en skön söndag!

Helena.

4 kommentarer:

 1. Så sant så sant, hver årstid sin sjarm! Og været rår vi ikke med ;) Ha en nydelig høst!

  SvaraRadera
 2. Riktigt sanna ord det där, vi ska se det vackra i varje stund! Vacker bild! Jag tycker det är mysigt att tända ljus här hemma nu när mörkret börjar komma, man gör varje stund till vad den är! Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är ju helt riktigt som du skriver att så ska det vara och man kan inte påverka det ändå men man måste väl gnälla ändå? .. Jag tycker jag (och många andra) gnäller över hur olika saker sköts med de ena och de andra utan att vi egentligen kan eller gör något för att förändra situationen som det gäller. Skulle inte vilja vara utan någon årstid, det är ju det som är tjusningen att det går över i något annat efter ett tag, men sluta gnälla lär jag inte göra ;) Men anser inte att det går åt så mycket energi för det ;) Ha en go vecka i regnet.. :)

  SvaraRadera
 4. YEEEA!! Hittat en tvilling-tanke! Precis så resonera jag också och vilket energiSpar är inte det! För budskapet vidare, Helena!

  Jättevackert foto!

  SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel