torsdag 20 december 2012

Jordens undergång !

IMGP6816 (425x640)

Idag den 20/12 har vi varit gifta i 15 år maken och jag!

Ikväll kommer stora dottern hem för julledighet!

Det känns så himla bra, allt ihop och vad har det då med jordens undergång att göra kan man undra.

Jo det blir en liten filosofering så här vid morgonkaffet i sängen under sköna täcket.

Det sägs att enligt Maya-kalendern så ska det bli undergång och katastrofer i morgon den 21a december, någon som tolkat något som att tiden liksom ska ta slut bara för att man vid någon utgrävning funnit en typ kalender som slutar vid detta datum men jag såg ett program i veckan där man vid en annan utgrävning funnit en annan kalender där man tolkar det som att tiden börjar om från noll igen, som på en trip-mätare i bilen. När man kommer till en viss sträcka, så slår den om till noll och börjar om.

Vad jag funderar över är, varför skulle just Maya indianerna ha rätt, vad är det som gör att just deras kalender skulle stämma?

Enligt vissa så är vi på väg in i en ny tid, en tid där vänlighet, fred,omtanke, kärlek och harmoni ska vara rådande energier. En tid där vi mer och mer frångår, stress, konsumerande, status och produktion, en tid där vi fokuserar mer på hur vi mår och lever än på vad vi äger och producerar!

Hur det än blir och för att återgå till de två första meningarna. Maken och jag har varit gifta i 15 år, vi har det bättre nu än vi någonsin haft, vi är trygga och lyckliga med varandra, har tillsammans genomlevt helvetet i rundgång och kommit ut starka och lyckliga tillsammans. Älskade ungen kommer hem och familjen är samlad.

Så om nu jorden skulle gå under så ångrar jag inget, jag är en lycklig människa som har levt ett rikt och innehålls fullt liv, jag har mycket kvar att uppleva men inget som känns ogjort!

Jag har lösta alla band till det som varit och ryggsäcken är tom, den är till och med kastad. Jag behöver ingen säck att stoppa saker i för att behålla dom, det som är värdefullt finns hos mig i alla fall och det som förr stoppades i en säck för att orkas med, det löser jag här och nu direkt.

Så om jorden går under så är jag i alla fall redo för det nya som kommer Blinkar

Fridens på er alla människor!!

Helena.

2 kommentarer:

 1. Väldans bra och fint skrivet! :-)

  Och vi klarade oss! Gillar den där tanken att allt börjar om från noll. Och att bara blicka framåt och utföra handlingar som gör världen ett snäpp godare - det är magiskt!

  God jul önskar jag dig, och grattis till 15-årig bröllopsdag också!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Grattis till 15år!!

  önskar er en härlig God Jul & gott nytt år
  kram wivi♥

  SvaraRadera