tisdag 4 december 2012

Om sakers olika värde!

Jag har alltid gillat att fotografera.
Köpte min första kamera för ihop sparade veckopengar när jag var 10år.
Köpte min första system kamera när jag var typ 18år.
Kameran har alltid varit viktig för mig och när sedan digitaltekniken kom då var jag länge motståndare till det. Nej nå´t sånt skulle jag inte ha, bara att titta och trycka, vart tar då skickligheten vägen, hur värderar man en bild då? Men så gradvis blev jag mer intresserad. Dottern köpte en liten kompakt kamera och jag testade.. Köpte mig en billigare kompakt variant och blev helt såld Blinkar
Tänk att slippa lämna in rullen och sedan behöva vänta och vänta på dessa bilder. Gärna 36 och med dubbla kopior för att jag glömt kryssa i rutan. Att kunna radera dåliga bilder direkt istället för att få hem bilder som man betalade dyrt för att slänga..
Ja jag gillar det.
När jag nu rensade i ett skåp så hittade jag mina gamla analoga kameror, två stycken. En Chinon som jag bara älskade, den har varit med mig genom alla år, faktiskt exakt samma som jag köpte då när jag var 18 inte samma kamera för den gamla dog när den fick ett glas saft över sig när dottern var nyfödd men jag lyckades med hjälp av fotohandlaren leta fram en likadan.
En Canon som inte alls är gammal, den köpte jag för kanske 10 år sen och den är inte mycket använd.
Så jag la in en annons på den lokala köp och sälj siten. “Lysekiltorget.se” en väldigt bra sida där man annonserar gratis. Tänkte kanske någon var intresserad..
Fick ett mail i morse där någon undrade vilket mitt lägsta pris var, för barnbarnet gillade så mycket att leka med kameror!
Dessa kameror som betytt så mycket för mig, som kostade då, så mycket pengar, det var långt sparande för att kunna köpa dom. Ska de degraderas till leksaker för barn..
Bara tanken får det att dra ihop sig i magen, ska mina “ögonstenar” bli leksaker.. nej jag tror inte det, då behåller jag dom själv. Det finns gränser för vad man utsätter sina kameror för!
Vad säger ni? säljer man sina saker hur som helst eller har man vissa band till olika grejor..
Önskar er alla en fin dag, Helena.

2 kommentarer:

  1. Jag kan känna igen mig, visst är det så att man har olika band till olika saker. Och visst skall man lyssna till sitt inre;)
    Ha en fin kväll/Kram Lussan

    SvaraRadera
  2. ja känner och förstår , klart du ska behålla dem,, banden och upplevelserna med prylarna är viktiga, säger jag ,,men min käre make bli helt vansinnig på mig, han fattar inte alls vad jag menar,, men samlar man med känsla så blir det så. ha en go 2a advent kram Monica

    SvaraRadera