torsdag 2 maj 2013

Vardagsbalans!

Vardagsbalans heter en av de delkurser som jag nu har, vad är då det kan man undra och det gjorde även jag.
Det är en balans i energi åtgången under vardagen, hur man planerar sina sysslor och hur man ger och tar av sin energi i vardagen.
Tyckte nog inte jag hade några problem med det, att jag oftast gör fyra-fem saker samtidigt är normalt för mig men att jag sedan nästan aldrig blir färdig med någon, ja så är det, sån är jag men nu har jag lärt mig att det tar energi, det stressar mig inombords. Att dammsugaren alltid ligger framme, ja men så är det att vara ägare till tre hundar, ingen ide att ställa in den. Men det tar energi, för varje gång jag kliver över den, så tänker jag att… skulle nog dammsuga.. men jag gör det sen och den tanken tar energi, eller så trycker jag igång den och kör ett varv. Vad jag istället kan göra är, dammsuga det som behövs och sedan ställa in den, färdig! Göra det en gång och sedan vara klar, inte fyra gånger här och där….
Att avsluta en syssla och sedan känna mig nöjd och lägga det åt sidan för att sedan göra en ny och göra den färdigt, för att avsluta en uppgift och vara nöjd, det ger energi tillbaka!
Att påbörja en sak och sedan göra färdigt den, inte lockas att göra något annat mitt i bara för att jag ser det. Att kunna bära in en sak i köket och sedan gå tillbaka till det jag höll på med utan att plocka ur diskmaskinen bara för att jag upptäckt att den är färdig, detta är helt nytt för mig men bra, för visst blir jag stressad av allt jag glömt avsluta för att något annat pockade på. Det är en skön känsla att avsluta sak efter sak.
Visst faller jag men jag upptäcker det snabbt och återgår till vad jag höll på med Blinkar
Det är aldrig för sent att lära om och göra rätt…
Helena.

3 kommentarer:

 1. Vardagsbalans....Wov, precis en sån kurs skulle jag behöva. Det du beskriver skulle precis lika gärna kunne handla om mig. Det är ju just så man gör. Hattar lite här och där hela tiden. Man tror att man är effektiv, när man egentligen inte får ett enda dugg gjort. Åtminstone inte färdiggjort.
  Du måste berätta om du lär dig några bra knep.

  Ha en härlig helg nu och må så gott!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det handlar om att bestämma sig och sedan hålla det ;) att fundera över vad som är viktigast och börja där...
   Sen får man vara benhård i början..
   Helena.

   Radera
 2. Hmmm ja dette burde nok flere av oss ha et kurs i å mestre... men med hunder og barn og jobb og mann og resten av tingene som foregår så må man ha balanse. Jeg velger å håpe at jeg har den balansen jeg trenger i livet mitt, for jeg er fornøyd. Eller er det ubalanse, kanskje jeg kunne vært ennå mer fornøyd?

  God helg!

  SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel