torsdag 29 augusti 2013

Vem är jag?

Har en tröttdag idag.
Kroppen är seg som sirap och lusten att göra något är minimal. Såna dagar har jag ibland och dessa dagar kan stressa mig något otroligt, speciellt nu när jag enligt mig själv borde vara pigg frisk och om inte till 100% återställd så i alla fall 75. Dessa dagar går jag inte i 100 inte i 75 men kanske i 50% av min kapacitet. Det svåra för mig är att jag ofta jämför mig med den jag var för tre år sedan, då när jag låg på topp, när jag presterade allt och lite till, då när jag tyckte att jag äntligen fått koll på livet, då när jag redan klivit över gränsen till utbränd och svävade i luften. Den 100% iga prestations nivån kommer jag aldrig mer att uppnå och jag vill det inte.
Samtidigt som jag visst vill det, jag vill må som jag gjorde då när allt fungerade, ja minus den ständiga ångesten förstås, den var inte så kul. Den gör sig fortfarande påmind ibland som en varningens darrning genom kroppen, då vet jag att spåret är fel, jag behöver backa.
Jag vill prestera 100% igen men denna gång på mina egna villkor, inte för att tillfredsställa behovet av bekräftelse.
Och nu kom jag som så ofta ur spår Blinkar
Sitter här och läser en bok om “Konsten att bli något utöver det vanliga” av Göran Adlén. Den beskrivs som en ide bok om hur du kan skilja ut dig från mängden, bygga ditt eget personliga varumärke och lämna det trista gråa lagomlandet! Och det vill vi väl alla? Eller inte…
Han skriver mycket om att man ska beskriva sig själv på ett utmärkande sätt, vikten av att inte slätstruket säga. Hej jag heter Helena, jag är gift, har två barn och bor på Västkusten. Nej man ska beskriva sig som den man är, på ett sätt som får människor att se och uppfatta något som väcker intresse för mig!
Hur lätt är det???
Det får mig att fundera! Klickade på “ om mig” här på bloggen, hur har jag beskrivit mig där och jo det stämmer bra, förutom att jag inte är friskförklarad från cancern än efter förra sommarens återfall, vi har inte längre tre hundar då Ellen fick somna in förra veckan men annars så… men väcker det intresse, gör det mig speciell…
Vem är jag och hur vill jag att andra människor ska uppfatta mig??
Ja det är en fråga att klura vidare på under dagen Blinkar 
Kommentarer och synpunkter uppskattas mycket!
Helena.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel