onsdag 7 augusti 2013

Vissa dagar!

014 (640x425)
Ja vissa dagar då går precis allting fel…
Har haft ett par sådana dagar nu. Vispade en marängsmet som skulle bli tårtbottnar, jo då dubbel sats gjorde jag och då… började det att lukta konstigt, elvispen lät skumt och poff så brann den….
Visst kan man väl vispa för hand men jag blev så trött i armen. Jag som då är född problem lösare, kom på att stav mixern borde väl funka.. om jag tänkt ett steg till hade jag nog kommit på att det gör den inte men, jag är jag så hej å hå…. det blev som vatten!  Stav mixerns kniv trasar sönder äggvite trådarna som ska bli skummet.. suck!
Dagen efter tas den nyinköpta elvispen fram och en ny sats med marängsmet vispas, enkel sats denna gång, fluffig och fin blev den, på med ugnen… nej då, den fungerade inte, inte ett ljud från varmluftsfläkten, inget ljus ingen värme… Ugnen i den nya spisen är trasig och jag som skulle ha middagsgäster och inte bara marängtårta skulle bakas utan pajer till lunchen skulle göras… Snabb om planering, finns hjortfiléer i frysen som kan bli gryta, inte så varmt den dagen så gryta blir bra. När filéerna var putsade var inte mycket kött kvar, inte så det räcker till alla oss … nu börjar stressen göra sig påmind. Får bli en snabb tur till Ica, när vi kommer ut står ljuset på på bilen och har gjort hel natten… men den startade som tur var.
Köttgryta blev det, tunn som vatten för av någon anledning funkade inte redningen …. varmt som en bastu var det ute….åskmolnen tornade upp sig…. Jordgubbar, glass och grädde fick avsluta i stället för marängtårta… Ja vissa dagar……
Vad jag lärde mig var att jag hanterar stress mycket bättre nu och att man inte kan vispa marängsmet med stav mixer Blinkar
Helena.

1 kommentar:

  1. Ojojoj vilken dag!
    Skönt att du kunde hantera stressen bättre!
    Kanske ja kan få gå i stressskola hos dig ;)

    kramar

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel