måndag 17 februari 2014

Glömde!

028 (640x425)
Jo så var det, jag glömde skriva inlägg igår.
Det blir nog aldrig någon “storbloggare” av mig, ni vet en sån som gör flera om dagen om allt från super intressant till bla bla… inte för att det är något jag strävar efter men… visst är det kul när besöksräknaren tickar och kommentarerna ökar.
Det för genast tankarna vidare mot, vad är det egentligen som driver de som som blir storbloggare, som lever av att blogga? Är det ett behov av att synas, eller en längtan efter att sprida sitt budskap snabbt och stort, att nå ut till en mängd människor på kort tid? Eller är det ett sätt att tjäna pengar? Enkelt tjäna pengar tänkte jag skriva men så himla enkelt kan det inte vara.
Som modebloggar te x, att hela tiden vara uppdaterad på senaste trenden, styla och fota sig, ständigt bli ifrågasatt för sitt utseende osv. Träningsbloggar som ska inspirera och förnya sig hela tiden… För visst är det så om man kör på i gamla spår så tappar man sina läsare, allt går så snabbt, med ett enkelt knapptryck så är man borta om man inte väcker intresse.. och syns man inte så finns man inte.. och syns man på fel sätt så är man körd,. Åsikter som väcker intresse, väcker också andra människors känslor och på nätet verkar det vara fritt fram att hata helt öppet… Nej att leva på att blogga måste vara tufft!
Varför bloggar jag då? Den frågan har jag faktiskt skrivit om förr, det är många gånger jag funderat över det.
Jo jag gillar att skriva, ibland om saker som väckt tankar men oftast skriver jag som en sorts dagbok. Är detta nutidens dagböcker, kommer forskare om många år att läsa mina och andras texter för att se hur vår tids tankar och trender var, så som de nu forskar i bortglömda dagböcker som hittas i gamla hus för att se hur den tidens kvinnor levde och tänkte?
Nu kom jag bort mig i tankarna, inte helt ovanligt när det gäller mig, en tanke om att skriva om något, som utvecklas till något helt annat..
Glömde att blogga igår för att….
Ja inte beror det på något spännande eller intressant..
Inte var agendan full med intressanta event..
Nej det var en riktig softar dag, en dag med lång sovmorgon, tvn på i sängen med kaffe muggen, en lång frukost och sedan saker jag gillar. Jag bakade bröd, för att jag gillar det, sen gjorde jag en god söndagsmiddag, för att jag gillar det, samtidigt tittade jag på skidstafetten… en runda i skogen med hundarna, ett telefonsamtal med dottern, en stund i soffan med ljudboken… ja helt vanliga saker och dagen for iväg!
Idag är en ny dag, solen skiner redan och fåglarna har morgon konsert utanför mitt fönster, sonen har sportlov och jag jobbar eftermiddags passet. Som gjort för en skön start på dagen!
Helena.


2 kommentarer:

  1. Den tanken hadde jeg i går også. Jeg var ikke trøtt, selv om jeg etter klokken absolutt burde ha funnet fram til senga mi ettersom jeg skulle på jobb i dag. Når man er blitt så gamle som oss, så hender det at en har venninner som reklamere for bloggene til sine håpefulle... en sånn blogg 3-10 innlegg om dagen. De er egentlig ganske tomme og intetsigende disse innleggene. Jeg blogger vel mest fordi jeg har lyst til å dele alle bildene jeg tar med omverdenen. Kjempekoselig å få tilbakemeldinger også. Men noen stor superblogger blir nok ikke jeg heller ;) Ha en flott dag !

    SvaraRadera
  2. Vi kanske skulle bli modebloggare du och jag Lillianne ;) Hundfolksmode för vuxna kvinnor ;)
    Nej jag skriver nog heller, lite än innehållslöst.
    Helena.

    SvaraRadera