torsdag 20 februari 2014

Lite små skavanker här och var….

033 (640x333)
Det har liksom krypit på mig den senaste tiden, många av de där små skavankerna jag gick och drog med förr.
Huvudvärk då och då, har aldrig huvudvärk annars, om jag inte tagit ett glas rött för mycket Blinkar eller så..
Stel i nacken, vilket antagligen är orsaken till huvudvärken och de lite skakiga armarna…
Sover ryckigt och oroligt, jo det har väl lite att göra med svettningar som kommer sig av “naturliga ålders förändringar” som många kvinnor i min ålder..
Känningar av ryggskott vid lyft av saker och då behöver det inte vara speciellt tunga saker, har haft två ordentliga känningar den senaste månaden och diverse andra muskel smärtor..
Magkatarren har blossat upp igen vilket är ett tydligt tecken på att jag äter saker som inte är bra för mig!!
Vad är nu detta?
Jo det är resultatet av att jag börjat arbeta mer och fallit tillbaka i gamla ovanor, fy på mig. Slarvar med träningen, (läs, tränar inte alls just nu) Slarvar med maten, ja äter en hel massa med skräpmat och slarvar totalt med vad jag ger min kropp för näring.
Det är så otroligt lätt att falla in i gamla spår igen och det går fort, kommer hem från jobb och är trött, det är mörkt ute och skitväder vilket gör att jag rasar ner i soffhörnet med en macka istället för att gå en promenad och äta något bra.
Nej nu är det dags att ta tag i mig själv och återgå till bra vanor med promenader, lätt träning av muskler för att komma igång och att sluta äta sånt som är dåligt för mig. det finns inga ursäkter. Enda gången man inte ska träna är om man har feber annars fungerar lätt träning alltid! Och humöret blir också bättre!! Blinkar
Här har det snöat en massa nu i natt igen!!
Helena.

2 kommentarer:

  1. Du må ta vare på deg selv, husk at du skal ha deg selv veldig lenge til. Da er det greit å kunne fungere bra også! Skjerpings!

    Dagens pepptalk ;) Nyt helga som nærmer seg med god mat og noen turer i naturen !

    SvaraRadera
  2. Jo ibland behöver jag en spark där bak för att inte slappa till ;) Idag har vi tränat hund och det är kul!!
    Helena.

    SvaraRadera