onsdag 16 april 2014

Sitter här och blir lite upprörd..

019 (640x425)
Ja jag fick leta fram en vacker bild att lugna mig med!
Jag är en småstadsmänniska som gillar att strosa runt i butiker och prata med folk. Stora shoppingcenter ger mig rysningar och obehag, alla dessa människor som stressar runt efter den billigaste varan och det snabbaste sättet att få den.
Nej jag vill handla saker av kunniga människor som bryr sig om vad de säljer, som ger mig information och tar sig tid att förklara. Jag vill handla garn i en garnbutik, där jag kan få den hjälp jag behöver med vad det nu är jag vill. Kunna gå tillbaka och kanske byta om jag inte är nöjd med varan. Jag vill handla av en kunnig fotohandlare som ger mig service, som byter ut, som lägger tid på att fixa och trixa. Jag vill handla blommor och växter av kunniga människor som ger mig råd och tips, om växten av någon anledning är dålig kan jag byta ut den i butiken. Jag vill köpa färsk fisk av fiskhandlaren.. osv!
Det är för mig skrämmande att man kan gå in på ICA Maxi och beställa sorg dekorationer till begravning, att ica handlaren börjar sälja räkor och fisk i lösvikt när fiskvagnen står utanför och har gjort det de senaste 5 åren.
Jag blir sorgsen när det utanför coop står vagnar med halvdöda penséer som folk köper, visst de är billiga men… Det gör mig upprörd att grupper på FB som säger sig vilja bevara stadens butiker, samtidigt lägger in reklam för de stora kedjornas utbud, när vi har småföretagare som säljer samma saker.
Visst är det enklare och snabbare att handla allt på ett och samma ställe men om man vill bevara små städer eller stadskärnor, så går det inte att tänka så! Inga butiker kan drivas utan kunder!!
Helena!

2 kommentarer:

  1. Dagens samfunn handler bare om penger... sørgelig det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är otroligt tråkigt, pengar och tid, det är allt det handlar om idag... Allt ska gå så fort som möjligt och helst inte kosta något alls...

      Radera

Gadgeten innehöll ett fel