onsdag 19 november 2014

Radion är bra…

005 (640x425)

Ledig idag och går här hemma och småplockar lite. Passar på att pyssla om mig själv med en värmande ansiktsmask, huden känns grå och hösttrött…

Radion står på i bakgrunden och ämnet för programmet är “Hur man botar november blues” den där tröttheten och håglösheten som kan drabba en så här i höstmörkret.

Nörda ner sig i något, är meningen som fastnar i mitt medvetande och hörseln skärps. Jo, dom har bjudit in några personer som diskuterar detta med nördande, att ge sig själv tillåtelse att riktigt nörda in sig på något är bästa sättet att bota “novemberblues” och det låter för mig helt rätt.

November är en otroligt kravlös månad, trädgården är i vila, hund säsongen är för vår del över, kroppen döljs av tjocka tröjor Blinkar osv…

Jag kan helt klart tänka mig att totalt snöa in på något nu fram till jul. Kanske låna alla böcker av en författare och bara sträckläsa.. eller lära mig ordentligt hur den lilla nya kameran fungerar för att undvika att, som nu alla bilder blir suddiga…  Ta fram hundträningsböckerna och göra en plan för Villevalpens träning,(han är nu ingen valp längre, utan mer unghund).

Ja det finns en mängd olika saker som jag skulle kunna nörda in på för att hålla glädjen uppe i mörkret och leran…

Vad tror ni? Kan det fungera och vad skulle ni nörda in er på eller kanske redan gör??

Helena.

2 kommentarer:

  1. Jag kör samma race nu som i augusti när lilla labbevalpen Pia var bäbis, men nu är hon över 5 månader. Har tre labbar till och ljuset räcker inte länge på dagen. Mata sätta på ny mat, promenera, kissa låta hundarna sova i soffan, se till att de yngre inte busar för hårt, kolla att rävarna inte är nära när "lillan" släpps ut.
    Nu får de absolut inte vara på trädgårdssidan för dammarna har precis börjat sätta is...livsfarligt. så passa och vakta när de är ute.
    Ett tips om kameran: sätt den på ett stativ och kör längre slutartider. Alternativt höj ISO, eller en kombination av de två.

    SvaraRadera
  2. Nej det är korta dagar nu och man får planera in träningen. Villevalpen ska tränas för start på jaktprov så det är dags nu att planera träningen. Den lilla kameran köpte jag för att ha med i fickan på tävlingar och skogsrundor, ögonblicksbilder var det tänkt men den är inte snabb i fokus så det blir suddiga hundar ;)

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel