måndag 8 september 2014

Test!! Av shopping beteendet..

Ja i lördags gjorde jag det ultimata testet av shopping stoppet!!!

Vi tog oss en tur till Smögen, solsken, värme och lördag.. Jo då det var massor med människor som gick på bryggan och det var super REA i alla butiker. 70 % på allt tycktes det som men jag skulle inget ha, inte köpa något, vi skulle bara socialträna Ville valpen bland allt folk!

Och det gick bra, en butik gick jag in i, i fall det skulle finnas något som barnen kunde behövas få i julklapp. Lite tidigt kanske att handla julklappar i september men är det rea så kan man fynda. Fyndade gjorde jag inte, gick två varv i butiken och sedan ut igen, hittade inget bra och då köpte jag inget heller!

Men visst ryckte det i mig, att gå förbi alla fina saker och kläder som såldes urbilligt och inget få köpa. Där märker jag mitt beteende, köpa för att det är billigt när jag egentligen inget behöver.. Och när man tittar noga på priserna så är det egentligen inte speciellt billigt, 70% kan låta mycket men med tanke på ursprungspriset så.. Smögenbryggans shopping är överskattad, turistpriser kallas det…

Nej, istället för att köpa nytt fortsätter jag att rensa ur och ge vidare. Denna veckan är det “Ge bort en bok veckan”, då man lägger en bok där man vill att någon annan ska finna den. Så nu har jag rensat ur några till för att lägga till någon annan att finna och läsa.

Helena.

1 kommentar:

  1. Bra gjort :)
    jag blir sådär sjukt snål när det är rea, för är det rea då ska de va BILLIGT! Annars kan det kvitta :)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel