torsdag 10 december 2015

Julstress…..

002 (640x436)

Läser inlägg efter inlägg på olika sidor och i tidningar…

Denna julstress som slår till,. Människor som sätter sig skuld för att köpa saker till de sina, som stressar sig till… för att pynta, baka och göra den allra finaste julen för sina barn. De vill skapa minnen som ungarna kan bevara.

Då undrar jag.. Tror ni att era barn är helt blinda för vad ni gör och hur ni mår? Tror ni inte att de känner hur det är och sedan blir, känner de inte er stress, hör de inte irritationen i er röst?

Barn är varken döva eller blinda för det som sker och framför allt så är de inte dumma. Barn är oerhört intelligenta och fantastiskt lyhörda för stämningar.

Tror ni att ni skapar goda, trevliga, mysiga minnen för era barn??

Jag har aldrig gjort en pepparkaksdeg för att baka med mina barn!

Varför kan man undra, jag som gillar att baka.. Jo jag har ett starkt barndomsminne av min mamma som grät bittra tårar och kastade en pepparkaksdeg i väggen. Var nog 6år den gången….

Jag köpte med gott samvete en deg så ungarna fick baka, de fick baka så många de vill och sen åt de upp resten…

Nej, slappna av gott folk, lägg era pengar på roliga upplevelser och avslappning för er familj, ge barnen det de mest behöver, er fulla tid och uppmärksamhet, stäng av telefonen, paddan och datorn. Tänd ett ljus, läs en saga, spela spel, gå en promenad i skogen, åk till badhuset.

Vill ni ge era barn fina minnen så ge av er själva!

1 kommentar:

  1. Har sagt det förr och säger det igen. Du är klok som en bok!!
    Kram i julkaoset!
    /Malin

    SvaraRadera