tisdag 14 juni 2016

Vem fixar ditt liv, så som du vill ha det??

Ja just det, vem är det som kan ordna upp mitt liv när jag glidit ur kurs?
Inte läkaren i alla fall.
Vet inte hur många gånger jag suttit på vårdcentralen och bett min snälla doktor Karin om en liten fin spruta bara eller en stor , bara jag kan bli mig själv igen och det helst snabbt.
För att följa upp gårdagens inlägg om smitare som ljuger och snyltar på andra.
Jo jag önskade många gånger att jag bara kunde ta ett piller och sedan fungerade livet igen och jag kunde jobba. Jobba ja, är det vad som definierar en frisk människa,är det att man jobbar? Ja det får bli ett eget inlägg för om det har jag många tankar.
Nej tillbaka till dagens tankar. Vem gör mig frisk, smal, lycklig osv..? Vem fixar mitt liv, så som jag vill ha det.
Inte läkaren i alla fall, det finns ingen spruta i världen som kan fixa dig så snabbt som du vill Helena, det sa min doktor, inte ens ett gips kan du få ;)
I början av min sjukdoms period hade jag svårt att acceptera, svårt att ta till mig, att det var jag, det var jag som satt mig i den situation jag då var i.
 Inte jobbet, inte den stämning och arbetssituation jag då levde med dagligen.
 Eller, jo visst var det till stor del den situationen som gav mig problem men jag kunde sagt nej, jag kunde slutat, gått därifrån och bara lagt av men det gjorde jag inte. Jag bet ihop och kämpade på. Jag "tog ett piller och gick till jobbet" och det gjorde mig allvarligt sjuk. Så sjuk att ambulansen en dag fick hämta mig...
Ja jag hade jobbat mig sjuk, tänkt mig knäckt och slitit själen ur kroppen, ja nästan i alla fall...
Om man, när livet snurrar på allt för fort, bara tar ett piller och fortsätter, så blir man till slut sjuk. Det är bara jag som kan sätta stopp. Det är bara jag som kan ändra min livssituation, ingen annan. Jo då kanske ni tänker, visst borde chefen, arbetskamraterna, familjen osv satt stopp, sagt till mig att ge mig.
Men det funkar inte så, man måste själv, för att få en varaktig förändring, behöver man själv vara medveten om att något är fel. Och man behöver själv vända på livet. Visst behöver man i det läget hjälp utifrån av läkare, kuratorer och andra men jobbet det får man göra själv, annars funkar det inte.
Ingen annan kan göra jobbet åt mig, ingen annan kan fixa till mitt liv.
 Det är bara jag som kan göra det men med hjälp av andra.
Det var min största lärdom och den svåraste. Att be om och ta emot hjälp av andra. Att låta maken handla maten, att låta någon annan ta över mitt jobb, att låta någon annan dammsuga. Kontroll freak? Jag? Skulle jag...!! JA absolut!!
Att ta av mig "Offerkoftan" och se vad jag gjort var det svåraste jag någonsin upplevt. Se mig själv i spegeln och säga "det var du som satte dig i skiten, så ta dig upp då"...
Detta gäller för allt man har problem med i livet..
Det är jag som ätit mig fet och inte tränat. Så då är jag som behöver se över min kost och börja röra mig.
Det är jag som tycker livet är trist, så då får jag väl hitta på något...
Vem fixar mitt liv, så som jag vill ha det?
Jo det är jag men med hjälp av andra! 

Ensam är svagast i hela världen men tillsammans med andra blir man stark!

!

3 kommentarer:

 1. ♥ Sänder dig en stor varm kram♥
  wivi

  SvaraRadera
 2. Tack!! Och kram tillbaka, önskar dig en fin sommar!
  Helena.

  SvaraRadera
 3. Åhhhh kram och visst har du så rätt, så rätt....att det ska ta sån tid att komma till insikt.....
  Kram ��❤️
  //Lisa D

  SvaraRadera