tisdag 31 juli 2018

Sälenfjällen om sommaren.

 Ja nu är vi nyss hemkomna efter några dagar i vackra Sälenfjällen. Vi kände för att komma bort från alla turister och hettan här på västkusten, så vi bokade några dagar i en lägenhet på Högfjällshotellet. Där finns några lägenheter där man får ha hund med sig. Konstigt egentligen, när det finns så många hundägare i sverige, att det finns så dåligt med boende där man får ha hund med sig. Man får festa och svinarunt hur som helst i rum och lägenheter men man får inte ha hund?! Jaja nog om det.

 Vi ville som sagt komma bort från allt folk och få lite svalka...hm... gick väl så där. Svenska folket genomgår just nu en "out door" trend. Folk cyklar, vandrar och semestrar i fjällen. Nu valde vi ett ställe som är lätt att ta sig till och där naturen är enkel att ta sig ut i så.. att där var mycket folk är väl kanske inte så konstigt och att värmen ligger som ett lock över hela sverige det har nog alla märkt av, så det var både varmt och en del folk om än inte så mycket som i Lysekil ;) ICA på Lindvallen var dock inte att rekommendera, där blev man påkörd av kundvagnarna och personalen plockade varor så svetten stänkte.. Barn som tjöt och svettiga irriterade föräldrar som ..ja...

 På fjället var det i alla fall ganska lugnt när man kommit en bit in på leden, första delen som är handikapp anpassad( asfalt) där var det många som rörde sig men sen glesnade det. Vi gick korta turer för att hundarna skulle klara värmen. Gick upp tidigt och vandrade några timmar, avslutade med bad för hundarna och sen vila. 

 Det var varm och det var torrt även på fjället.

Skidanläggningar på sommaren är som att bo på en byggarbetsplats, inte så konstigt kanske det är ju nu de kan förändra och bygga upp allt som vintern ska kunna erbjuda. vad jag tycker är konstigt är att man så sällan plockar bort det som är färdiganvänt. Det fanns trasiga aktiviteter, som grillkåtor, äventyrsbanor mm som bara stod kvar, engångsgrillar som fyllt sitt syfte men sen bara dumpats bakom något hörn, burkar, flaskor, trasiga grejor bara låg där det lämnats, sopor och skräp, krossat glas över allt. Jag vågade inte låta hundarna springa i rädsla att de skulle skadas. Inte ens papperskorgarna på anläggningen var tömda, de svämmade över av sopor, plocka upp efter hundarna... fanns ingenstans att lägga påsen.. Nej tyvärr detta var nog sista sommarbesöket i Sälen... Sopor skräp och krossat glas blir inte fina minnen. Nästa år väljer vi något annat !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar