söndag 17 mars 2019

På vandring genom Världsarvet.

 I höstas bestämde jag mig för att vandra olika leder i vårt närområde. Jag gick in på nätet och hittade information om olika leder som finns i området runt Fjällbacka där vi har husvagnen. Inlägg om höstens vandringar finns under Vandring i etikettlistan.

 I lördags var det dags för en inlandsvandring i närheten av Vitlycke. Vi packade fika och åkte till Leden. Parkerade bilen, ut med hundar och på med selarna, inga lösa hundar i markerna... Tur vi tog kängor för leden var våt och på sina ställen rejält lerig. Men den var lätt att gå, åkermark, grusväg och skog. Platt mestadels, bara en jobbig klättring upp till utsikten.

 Utmed leden var det väl utmärkt var de olika hällristningarna fanns, tydliga skyltar med fin information. Många av ristningarna var svåra att urskilja då det var omålade och våta av allt regn.




 Leden i sig var vacker, skulle gärna gå den igen när träden börjar grönska. Lärkan sjöng så vackert och solen den sken, varmt blev det så man fick ta av jackan.






 Uppe på utsikten blev det fika stop! Sen fortsatte leden vackert genom skogen och sista biten var grusväg.

Sammanfattningsvis var detta en trevlig tur. Väl utmärkt led som passar fint för alla, bara en knepig klättring annars platt. Hade gärna gått den med barn... ca 5,5 km lång. Rekommenderas till alla som en fin promenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar