onsdag 8 februari 2012

Vad drömmer jag om…

IMGP4341
Det är just nu många rubriker och inlägg på face-book, ang pensionsåldern, tydligen ska den höjas eller kanske är det så att det finns ingen pensionsålder längre.  Många människor är djupt upprörda över detta, –ska man inte få gå i pension vid 65 längre..suck, hur länge ska man behöva jobba! Är det då det jag drömmer om?  Att få gå i pension ? Nej men jag läste just en fråga, där stod, vad drömmer du om och att man skulle börja blogga om det.  Mina tankar gick då ihop..
Jag erkänner att jag under många år drömt om detta, att få gå i pension, när ungarna var små tänkte jag att det hade varit bra med en sorts “mellanpension” att man kunde få kanske 10 år och vara helt ledig för att få tid med barnen, det hade varit så skönt!
Det jag egentligen ville var att få tid, egen tid, att rå över själv, så som pensionärerna har. De kan sitta vid köksbordet med tidningen och kaffekoppen i lugn och ro, inget stress till jobb och förskola med trötta ungar. Få tid till att tänka färdigt en tanke i taget, få “bara vara” att få tid för vad jag verkligen ville göra.
Men nu när jag läser alla dessa hårda ord som skrivs om förslaget så blir jag fundersam, för om jag verkligen har ett arbete som jag trivs med och som ger mig allt jag behöver och önskar då kan jag jobba så länge jag orkar.
Där kommer drömmarna in Ler
Jag drömmer om att själv bestämma över min tid, att kunna ha ett arbete där jag jobbar när jag vill, alltså att själv få rå över min tid. Ett arbete som inte känns som ett arbete, utan mer är en del av mitt liv. Svårt att förklara kanske men jag tror det handlar, inte så mycket om jobbet, utan mer om inställningen man har till jobbet, hur man ser på att arbeta, arbetar man för att leva, eller lever man för att arbeta.
För mig handlar det om att se över mitt sätt att tänka, vad är det som gör att jag känner som jag gör, varför har jag inte själv makt över min tid, vad är det som hindrar mig att ta tillbaka den makten, jo, det är mina tankar kring tiden, det är inte arbetet i sig som stör, det är mina tankar och känslor. Allt går att förändra och det är genom drömmar jag kan se vad som behöver förändras. Hur kan jag omfördela och prioritera för att förverkliga mina drömmar. Ja jobba när jag har lust skulle väl inte bli så populärt på jobbet kanske Blinkar men att dricka kaffe och läsa tidningen i lugn och ro det går, bara att stiga upp en timma tidigare.
Det jag vill säga är, att allt går att förändra man behöver inte vänta tills pensioneringen, drömmar går att genomföra här och nu, små bitar i taget. Och att få arbeta med saker som man gillar och som ger mig tillfredställelse, det vill jag göra resten av livet, det gäller bara att hitta rätt läge!
Vad drömmer ni om att göra när ni blir pensionärer? som ni inte kan göra redan nu?
Helena.

3 kommentarer:

 1. Det slog mig direkt! Du ska ju jobba med hunpensionat...thihi
  Jag drömmer om en egen liten butik här på landet..då öppnade en granne en bit bort...
  men drömmarna kan ingen ta ifrån oss...så eftersom vi är så unga kan vi ju forts drömmar
  det lät virrigt........


  Ha en underbar dag!
  kram wivi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den tanken har funnits till och från men faller alltid på att jag blir för bunden här hemma.
   Drömma är själens resa så det fortsätter vi allt med länge till!
   Ha det fint, Helena.

   Radera
 2. Jag har funderat en del på det där med pensionsåldern och jag tycker det verkar helt sjukt om förslaget skulle gå igenom. Vi har ju jobbat och slitit ett helt liv. Ska vi inte ens kunna få unna oss lite ledig tid på ålderns höst. Eller ska vi slita tills vi är så slut att vi inte orkar göra nåt mer än att lösa korsord sen. Nä fy fasen! Nu får dom nog ge sig va!
  Ha det bra!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel