tisdag 3 april 2012

Allt går!

IMGP4619
När någon fråga mig “hur är det” så svarar jag alltid, jo tack det är, bara bra, gärna med ett stort leende! Då ser de flesta väldigt konstigt på mig, ja de som vet lite om min bakgrund i alla fall. Jag kan nästan se hur deras tankar går… Bara bra? Är inte hon sjukskriven för vad det nu var, cancer, utbrändhet, värk i kroppen… Hur kan hon se så himla frisk och pigg ut och dessutom säga, “det är bara bra”??
Det kan jag, därför att trots allt detta som jag varit med om så, mår jag väldigt bra. Det handlar inte om hur jag har det, utan om hur jag tar det.
Jag kan göra allt eller nästan allt jag vill, det som inte går så bra kan man alltid göra om lite så fungerar det.Jag kan dessutom alltid välja, jag kan välja att se det svåra, tunga och jobbiga som just det, svårt, tungt eller jobbigt. Eller så kan jag se det som, det går över, just nu är det så här och då kan jag välja att göra det jag mår bra av. De dagar när allt är tungt och ångestdemonerna dansar jenka i mitt bröst, då kan jag andas och känna att jag lever! Det är inte alla som gör det Ler
Jag kanske inte kan springa, just nu men jag kan gå en promenad eller i alla fall sitta ute i sköna stolen.
Det är väldigt många saker som är lite besvärliga att göra just nu men det finns alltid någon annan som kan hjälpa till eller så kan jag delegera detta som jag alltid gjort till någon annan som växer med uppgiften, det är nyttigt för tonåringar att ta ansvar Blinkar Det finns alltid en lösning på allt, det gäller bara att se. Det går att leva livet fullt ut trots att man hamnat i en lite annorlunda sits, det gäller bara att blunda en stund för att sedan se saker från en lite annan vinkel.
Lite humor hjälper alltid, jag kan köra bilen vart jag vill, bara det inte är några andra bilar ute och kör eller cyklister eller annat tjafs på vägen Blinkar Se det går väl bra! Och snart är det full fart på mig igen men denna gång i min egen takt och med nya vinklar på livet!
Så det handlar inte om, hur man har det, utan om, hur man tar det!
Helena, som nu gjort 2 inlägg på en dag!!!!!

2 kommentarer:

  1. Du e ta mej faan en av de klokaste människor jag känner! Ha en fin kväll nu!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Haha, klok som en tok, det blir man med åren =)
    Kram!!

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel