söndag 9 december 2012

Oväntad biverkning..

IMGP6750 (640x425)
Nu har vi flyttat åt dottern. Hon har fått sitt allra första egna boende, ett litet studentrum med badrum och delat kök. Så fint och hon är så glad, att ha ett eget badrum sa hon, det har jag alltid velat ha Blinkar
Jag minns hur det var, det första egna, när man fick rå sig själv och stänga sin egen dörr, kunna inreda och görs mysigt för sig själv, ja det var härligt.
När vi nu var uppe i Örebro så besökte vi shopping meckat, Mariebergs köpcentrum, eller delar av det i alla fall. Som IKEA, där dottern hade ett presentkort som hon fick i studentpresent och ville handla för och makens favorit butik XXL.
Det var då jag upptäckte det!!
Jag har rensat bland mina saker och har nu nästan bara saker jag vill ha för att jag gillar dom och har användning för de. Jag har de kläder jag behöver och trivs i, allt annat är bort skänkt eller kastat. Jag har kompletterat med det jag behövde inför vintern.
Jaha hur kul var det att gå runt i dessa affärer och inget behöva? Ett lyxigt I-lands problem, jag har pengar att handla för men inget att köpa.. en ny känsla.
Jag kan nästan höra hur många av er tänker… men man kan väl köpa ändå, utan att behöva något.. men nej, jag kan inte det längre! Första tanken som slår mig efter att jag sett något fint, är, behöver jag denna? Behöver jag nya handdukar, bara för att de är billiga eller alla dessa ljus och plädar.. osv. Nej jag gör inte det, visst man kan väl aldrig få för många ljus men jag har ljus och när de är slut då kan jag köpa nya.
Nej jag behöver inga mer fleece filtar, bara för att de är billiga och om jag behöver en då kan jag köpa en som kanske är lite dyrare men som jag verkligen vill ha.
Jag har efter allt rensande både i min yttre miljö (hemmet) och inom mig själv, kommit fram till att jag har det jag behöver och det tillfälliga rus man får av att shoppa behöver jag inte längre.
Men visst var det lite tråkigt att gå bland alla fina kläder på XXL och inget behöva… maken behövde som vanligt mycket……
Ja detta var en oväntad men trevlig biverkning Blinkar
Nu ska sonen och jag baka pepparkakor, för att umgås med sina barn det kan man aldrig göra för mycket!
Önskar er alla en fin 2a advent!
Helena.

4 kommentarer:

 1. Det måste kännas väldigt skönt att ha kommit till den insikten. Man blir ju faktiskt inte lyckligare bara för att man köper sig en massa fina saker. Men ibland måste man ju bara, om man ser nåt extra fint. Man får väl göra sig av med nåt annat i stället då. Det kan ju vara någon annan som t. ex. blir glad av att hitta just den saken på loppisen, om man har skänkt nåt till en sån. Kanske den personen inte hade haft råd att köpa en sån grej om inte jag hade gjort mig av med den....ja, du hör ju...Det finns många sätt att tänka på. Hi hi hi...

  Ha det gott min vän!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Det är väldigt skönt men det tar tid att komma ur invanda hjulspår... jag gör faktiskt så nu, gav bort min gamla vinterjacka till en kompis när jag köpte mig en ny. En ny bok in så lämnar jag en läst på något bra ställe osv, känns skönt, jag minns hur det var den tiden då vi fick vända på varje krona och man blev överlycklig för en kasse kläder eller annat som man fick.
  Helena.

  SvaraRadera
 3. Ja det va då ett i landsproblem thihi! Men den känslan när man rensar ut och skänker bort den är härlig el när man tar bort lite saker när man städar för det har blivit för mycket på alla ytor....

  Hoppas allt är så bra det kan med dig
  kram wivi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, allt är bara bra med mig och hundarna!
   Helena.

   Radera