fredag 1 november 2013

Första dagen på mitt nya liv…

033 (531x800)
1a november idag men också första dagen som arbetslös!
Första dagen sedan jag då, 1980 slutade 9an som jag inte har en anställning, ja förutom några kortare snuttar mellan olika vikariat! Snart 50 och frivilligt arbetslös? är jag då inte riktigt klok kan man nog tänka men konstigt nog har jag aldrig tänkt så. Jag känner mig trygg i det val jag nu gjort. Jag är helt övertygad om att allt kommer att lösa sig till det bästa för mig.
Känner mig fri på något sätt nu!
Inte så att jag vill ställa till med kalas för att fira detta, inte heller någon sorg över hur det blev, utan mer ett stort lugn. Det känns helt enkelt alldeles rätt.
Jag tog beslutet att säga upp min tjänst som förskollärare i somras men fegade lite och valde att vara anställd tills i dag, att ha uppsägningstiden som en sorts flytväst.

Att arbeta som förskollärare har varit så otroligt kul, ett underbart arbete, att få följa alla dessa barn under så många år, vara ett stöd för föräldrar genom olika saker och sedan se resultaten. Att gå på stan och möta alla dessa unga vuxna som jag bytt blöjor på Blinkar , träffa “gamla” föräldrar och nu kunna skratta och minnas tillsammans, ja det är en förmån en rikedom jag bär med mig, jag har genom mitt jobb kunnat göra skillnad, kunnat sätta spår som jag nu ser, svårt att förklara men det känns så bra. Att arbeta med barn är underbart.
Varför slutar jag då om det är så underbart??
För mig tog lusten slut när pappren tog över, när tiden gick till att skriva planer, göra utvärderingar, sitta i möten, gå på kurser som kändes påtvingade, se vikarier arbeta med barnen när jag satt med pappersarbetet….osv.
Det långsiktiga arbetet med barnen och föräldrarna var för mig det absolut roligaste men det försvann till stor del i allt annat som skulle fixas. Kanske kommer jag tillbaka när jag fått distans till det eller så är denna perioden i mitt liv över nu och jag ska lämna plats till nya . förmågor Blinkar
Men, vad ska du göra nu då?
Ja den frågan får jag ofta och vet ni, den har jag inget svar på just nu!
Jag har ingen ny anställning, inga nya planer, inget alls….  Jag har som det så flummigt låter för många… lämnat dörren på vid gavel för att släppa in något nytt i mitt liv!
Just nu ska jag dra på mig regnkläder och gå en runda med hundarna, sen äta frukost i lugn och ro, efter det ska jag röja undan lite här hemma och åka till praktikplatsen i blom och presentbutiken!
Jag önskar er alla en fin fredag!
Helena.

3 kommentarer:

  1. Tufft! Ja, jag tycker att du gjorde alldeles rätt. Kan man så ska man. Alltså leva efter sin egen lust och känsla.
    Länge sen vi sågs här förresten. Gott att se att du har det bra.
    Ha en fin allhelgonahelg nu och ha det så bra.

    Kram Åsa.

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel