fredag 24 januari 2014

Att träffa rätt…

065 (640x425)
Kände ett behov av en bild med färg!
Här hos mig är det grått, har så varit i flera dagar, grått, mulet, kallt och blåsigt, saknar solen, hög klar luft och snögnister nu, visst har vi snö men även den känns grå nu.
Nog om detta. Jag var på återbesök på Sahlgrenska igår, ett år sedan senast men nu var det dags att bättra på tatueringen. Man tatuerar en vårtgård när bröstet är färdig rekonstruerat och det gjorde jag förra våren men den blev inte bra så nu har den bättrats på. Hoppas detta blir bättre!
Förra gången var det en läkare som tatuerade men denna gång en sjuksköterska, en sköterska som vad jag fattade jobbar enbart med bröstpatienter, hon fyller expandrar, tatuerar och allt annat som hänger ihop med bröst rekonstruktion. Vilken service, när jag startade rekonstrueringen för en så där tre-fyra år sedan bollades jag mellan olika läkare som alla gav olika svar och diagnoser. När jag fick mina expandrar sa man att detta är ingen smärtsam metod, gör inte ont alls att fylla och det går att arbeta som vanligt under tiden kanske spänner lite men ingen smärta!! Jag hade konstant ont och inte lite heller. Fick alltid svaret att nej du har inte ont av detta för det gör inte ont, måste vara en infektion eller något annat. Ingen tog mig på allvar och jag bollades fram och tillbaka och alltid samma svar “denna metod ger ingen smärta”, detta tog på psyket, att alltid ha ont och aldrig bli tagen på allvar!! Jag fick otaliga starka penicillin kurer som inte hjälpte men som slet på kroppen och immunförsvaret men smärtan fanns kvar.
Vi pratade om det igår och jag frågade hur det var nu och fick till svar att, patient informationen var ändrad nu, denna metod är otroligt smärtsam, expandrarna fylls inte förens tre veckor efter första operationen (mina fylldes efter tio dagar) smärtan under armen som ingen kunde förklara beror på att där ligger spetsen av protesen! Visste man inte det när mina sattes in?? Allt jag känt av smärta och annat är nu fullt normalt ! Och alla som väljer denna metod informeras innan operation!!
Tack för utveckling !!!
Men… om jag bara vetat allt detta då… om bara läkarna informerat, tagit mig på allvar då, då när smärtan var olidlig men ingen trodde mig!!
Ja ja det tjänar inget till att ….
Jag har nu fått bekräftelse på att det jag gick igenom då var fullt normalt, jag är inte gnällig eller ovanligt smärtkänslig eller jobbig… eller.. Nä.. jag är fullt normal och det är ju skönt att veta.. nu!!
Så alla ni som nu funderar på att göra en bröstrekonstruktion med expander proteser ska veta att det kan göra otroligt ont men resultatet blir snyggt Blinkar
Helena.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag laddade hem Blogger appen till telefonen sen var det bara att logga in där som vanligt.
      Helena.

      Radera