lördag 1 februari 2014

Januari!

004
Känner fortfarande ett otroligt behov av bilder med färg, så jag fortsätter att visa sommarbilder. Det är så mörkt här, eller färglöst ska jag säga för ljusare har det blivit men solen lyser med sin frånvaro.
Ja nu är januari slut, denna långa och för många tuffa månad. årets fattigaste månad sägs det och det kan jag minnas från åren när barnen var mindre och vi köpte julklappar till alla i släkten. Nu gör vi inte längre det, alla köper till sina egna barn bara  så det blir inte så mycket. Våra barn önskade sig inget speciellt denna gång så det blev inte så mycket handlat. Tror inte vi haft en så billig jul någonsin faktiskt.
Första månaden efter nyårslöften har passerat och hur har det gått? Jag hade bestämt att januari skulle bli en månad utan godis, chips och alkohol och det har inte varit några problem för mig. Visst har det slunkit ner några chokladbitar, speciellt förra helgen då vi var en tur till Örebro, visst måste man vara solidarisk med sin syster och hjälpa henne med sista chokladasken Blinkar. Något jag inte saknat är det där vinglaset som slinker ner då och då när det ä ruggigt och kallt ute eller på fredagskvällen, inte saknat det alls. Lite chipssugen har jag varit, det är min stora last bara älskar knapriga lättsaltade… men jag tog lite jordnötter i stället, säkert inte nyttigare men det var inte meningen med det heller, meningen var att ta bort vissa laster och se om jag saknade det. Godis har jag inte saknat alls, visst är det gott då och då men inget jag behöver.
Lite extra motion i form av promenader har jag också lagt in. Visst går jag varje dag annars också då hundarna kräver motion men jag ska inte säga att just promenader är deras favorit form av motion, nej de vill springa fritt på åkern och jaga efter en boll eller något annat kul, att gå i koppel på vägen är tråååkigt. Nu har vi så mycket snö och halkigt på vägarna så att gå där är inget kul, smalt är det också med plogvallar på båda sidor så nu pulsar vi i skogen eller runt åkern och det är motion även om det inte går fort.
Snöskottning är en annan form av motion som jag ägnat lite tid åt denna månad, ger en hemsk träningsvärk men är samtidigt rofyllt och skönt.
Men, nu är januari slut för detta år och den härligt korta februari startar, nu ni är det snart vår!
Önskar er en härlig helg!
Helena.

1 kommentar:

Gadgeten innehöll ett fel