söndag 15 februari 2015

Bättre förr..

Hittade min externa hårddisk härom dagen. Inte för att den varit borta eller så, har bara inte använt den på väldigt länge. Fick pillat lite med verktyg ( läs, gaffel..) innan jag fick den att fungera usb kontakten hade kommit i kläm och passade inte i datorn.. men nu fungerar den.

På den finns alla mina gamla bilder, allt sedan jag skaffade digitalkamera, pappersbilderna ligger i en låda och väntar på att sorteras.. Dessa bilder väcker minnen, lockar fram skratt och lite sorg, här finns bilder från Morfars begravning, dotterns första hundutställning med egen hund, student och bal, värsta regnväders campingen med gamla husvagnen osv..

Men också alla mina andra bilder, bra bilder, minns varje foto och var det är taget, känslan …..Och ,ja det är bra bilder, vissa är bra mycket bättre än de jag tar idag. Trots att nästan alla dessa bilder är tagna med den första digitalkamera jag köpte, en kompaktkamera, utan dyra objektiv eller mängder med funktioner, “titta och tryck” var det som gällde.

2009_07100907090044 (640x480)

Jag har blivit bekväm i fotandet, tänker oftast, nej jag orkar inte släpa med mig kameran, inte för att jag istället använder mobilen som många andra gör idag, gillar inte, tycker inte det är en kamera, gammalmodig? ja visst är jag det… Köpte en liten kompakt digital för att enklare kunna fota men gillar den inte, alla bilder på allt som rör sig lite blir oskarpa..

2009_07100907090045 (640x480)

Nej det beror inte på kameran, det är jag som tappat stinget, som blivit bekväm osv…

Kanske dags att skärpa mig lite Blinkar

Nu letar jag vidare, vi gjorde en resa för några år sedan, med husvagnen i Norge, hemsk resa då jag var bilsjuk större delen av tiden. Höjder är inte min grej och såna finns det gott om i Norge. Men jag vet att jag tog mängder med bilder, som jag nu inte hittar. Antagligen ligger de kvar i min förra dator och den kan jag inte öppna utan att installera om Windows programmet och jag har ingen skiva…

Önskar er alla en fin söndag!

Helena.

1 kommentar:

  1. Det går lite i perioder det där med fotandet. I bland släpar man med kameran överallt och ibland ligger den hemma och skräpar i evigheter. Jag använder mobilen oftast, men bäst blir det ju med den "riktiga"

    SvaraRadera