fredag 29 maj 2015

Fullgjort vår plikt!

Nu är vi färdiga maken och jag, vi har fullgjort vårt föräldraansvar.

 Vi har sett till att barnen gått till skolan, varje dag. De har varit mätta och för det mesta utsövda. De har haft rena kläder, varma kläder, regnkläder, gympa kläder och all annan utrustning. Vi har läst läxor, varit på föräldramöten och utvecklingssamtal. Vi har skjutsat på friluftsdagar, packat matsäckar, sovit i gympasalar, torkat tårar, tröstat och stöttat, bakat till klassresor. Vi har ringt samtal till andra föräldrar, vi har mottagit samtal från andra föräldrar, vi har löst konflikter och annat tjafs, suttit med på lektioner och varit delaktiga i våra barns skolgång. Ja vi har helt enkelt fullföljt vårt föräldraansvar.

Men nu, på torsdag är det över, vi har en sista student, igår såg jag sonen med flickvän klädda för bal, så vuxna, så fina!

Är det sorgligt, är det vemodigt? Nej det är otroligt skönt och jag är så stolt över oss två, maken och mig, för vi har gjort ett sjuj-la arbete med att fostra dessa fina ungar! Så på torsdag firar vi, inte bara studentsonen, utan oss föräldrar. Vi firar att arbetet med skolgången är färdigt och vi har lyckats. Sonen har jobb som börjar på måndagen och dottern som tar sin sjuksköterskeexamen den 6e har också jobb som väntar veckan efter och vi, vi ska bara njuta nu!!

Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar