måndag 8 juni 2015

Vilken vecka, vilken fest!

Ja, jösses vilken vecka vi haft.

Sitter här så där lite dagen efter och summerar. Kroppen är lite seg och stel efter många mil i bil, huvudet är lite trött och gungigt efter alla ljud och intryck men jag är stolt och nöjd.

Bal,linus 042 (425x640)

Vi har varit på bal, ja utanför i alla fall, det är så nära bal jag någonsin varit. Vackra förväntansfulla ungdomar, på väg ut i vuxen livet..

student 030 (640x425)

Så i torsdags var det äntligen dags att ta mössan på och fira hela dagen, ja för sonen då. Jag stressade runt och fixade, hade sönder 4 marängbottnar som limmades med kräm och grädde Blinkar smakade utmärkt! Langade fram mat och sprang runt, maken körde bil fram och tillbaka..fram och.. osv! Vi var med om en otroligt häftig student ceremoni i Uddevalla, vilket tryck, vilken glädje, vilken fest … Och solen sken hela dagen. Sonen var nöjd och glad och mamman (jag) grät lite i smyg då och då Blinkar

Sen på fredagen packades allt undan och det hyrda tältet kördes tillbaka, husvagnen packades och vi for till Örebro!

student 016 (640x425)

Sveriges nationaldag och dotterns examens dag!

Nej solen sken inte, det regnade. Men de hade sin ceremoni inomhus så det gjorde inget. En ceremoni som präglades mer av allvar och respekt, inget hoppande, dansande eller smällande av champagnekorkar, här var tal om yrkesstolthet och ansvar, det var en stämningsfull examen med stolta studenter som nu var färdiga med sitt arbete! Vackra tal där jag fastnade för hur stolta alla var över sitt yrke, kvinnor som arbetat länge inom vården som talade om hur de älskade sitt yrke osv.. en fin kontrast till tidningarnas rubriker om hur det är inom vården. Att de orkar hålla kärleken till yrket vid liv trots den tuffa situationen som är inom vården! Ja det var en fin avslutning och visst poppade champagne korkarna efteråt!

Inga bilder tyvärr, då ljuset i aulan var för dåligt för min kamera eller kameran är för dålig ….suck!

Vi avslutade dagen hos min mamma som hade ordnat en fin mottagning.

Igår tillbringade vi dagen med ett besök på Ikea, där dottern fick köpt en soffa och lite annat till nya lägenheten, Jysk där lite annat handlades, snabbt hem med soffan och ta av allt emballage, tillbaka till ikea med kärran slänga allt skräp, fika med…… ja.. och sen till campingen och hämta vagnen, tillbaka till dottern för att hämta sonen.. osv..

Hemresa i full storm med husvagn ja det var en upplevelse men nu har vi landat och det är måndag morgon…. Nu ska jag snart till jobbet och vila lite Blinkar

1 kommentar:

  1. Det är härligt när man får vara stolt mamma (för en gångs skull) ;) Ju större de blir desto oftare sker det!b

    SvaraRadera