måndag 9 maj 2016

Efter regn kommer......


Lite skillnad var det, från förra lördagens utställning i Rygge med +4 och ösregn till torsdagens ( kristiflygare) utställning med strålande sol och en behaglig värme. Nu var det väl så att hunden visade sig mycket bättre och resultatet blev bättre i ösregnet men vi människor trivdes mer...

Vi packade husvagnen i onsdags och for till Tångahed för årets Clubshow, stannade till fredag då vi bestämde oss för att åka till Kinnekulle. Där är så otroligt vackert nu på våren och kanske vi skulle kunna pricka in Ramslökens blomning på Munkängarna denna gång. Första gången vi var dit hade den blommat över, andra gången hade den inte startat och vi fann bara en blomma men nu då... Nej inte denna gången heller, knoppar i massor men inte en enda blomma..
Men vad gör väl det. Hav efter hav eller ska man säga snöfält, av vitsippor, skir grönska och bedövande fågelsång. Det var så vacker så det knep i själen ;) enda som störde var väl alla andra som också sökt sig dit.. Det var konstrunda på Kinnekulle den helgen, så mycket folk över allt. Vi märkte det mest när vi med bil och husvagn skulle försöka komma därifrån på lördagen. Kaos är ordet, alla får som panik när man kommer med husvagn, de ska köra om, de ska komma före vad som än gäller. Maken som är van att ratta stor lastbil med släp på småvägar tog det med ro och några svordomar ;) men jag var helt svettig bara av att sitta bredvid..

Väl ute på vägen blev det en sväng inom Lidköping för att tanka och handla lite innan vi for vidare mot Vänersborg och Ursands camping. Ingen camping i min smak. Bert Karlsson som äger den och vi fick plats på "Afrodites gata" allt är döpt efter schlager.. man kunde bo i Carolastugan eller Lena Ph..osv, kommersiellt, rörigt massor med folk osv, så vad gjorde vi där ? Jo det var "Flattläger" där denna helgen, ett träningsläger för vår ras och med det vänner på besök. Så vi stannade en natt, umgicks, grillade, skrattade och hade allmänt trevligt . Inga bilder för det hann jag inte med ;)

Sen for vi hem på söndag förmiddagen, 5 dagar- 4 nätter på rull med vagnen, får säga det är en njutning att ha en nyare husvagn, allt blir så mycket enklare och trevligare med lite komfort.  Idag är jag ledig och tvättmaskinen snurrar, får passa på för jag jobbar resten av veckan och på fredag drar vi ut på tur igen.

Helena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar