lördag 1 april 2017

Skräp, skräp och åter skräp....

Jag slänger, jag rensar och jag röjer. Hade tänkt mig en tur till tippen idag men som tur var kollade jag öppettiderna innan jag lastade. Öppet lördagar jämna veckor.. Inte som jag trodde, 1a lördagen i månaden. Får bli nästa lördag istället, eller på måndag när det är kvällsöppet.

Egentligen borde inte jag ha mer grejor att rensa/slänga men när nu sonen flyttade hemifrån gick jag igenom skåp och garderober för att hitta alla hans saker, saker jag ansåg han antingen skulle ta med sig eller rensa bort. Det mesta rensades bort kan jag säga. Tog en runda i dotterns gamla rum när jag ändå höll på. När hon flyttade var det till ett litet studentrum och bara det allra nödvändigaste fick följa med. Resten har blivit kvar, visst hon har tagit med någon sak då och då när hon varit hemma men det var mycket kvar, trots att hon numera har lägenhet... Saker hon inte längre behövde/ville ha har bara blivit kvar, så nu rensas även det.


Och när jag ändå skulle åka iväg så gick jag i morse igenom plastburks skåpet, blir många burkar där med eller utan lock, burkar som inte längre behövs eller är lite ofräscha. Ja mycket skräp blir det. Eller, skräp å skräp mer sådant som inte längre behövs. En del åker i sopor, annat till återvinning eller någon loppis.


Det är inte bara här hemma det finns saker att slänga, när jag är ute med hundarna ser jag mängder med skräp längs vägen, i dikena eller skogen. Plast och åter plast, ja man blir sorgsen när man ser det. Så, månadens utmaning till mig blir att varje dag plocka upp minst ett"skräp"på promenaden och slänga det i soporna. Och månadens uppmaning till er är att göra det samma. Ska dessutom försöka skärpa mig och ta med en egen kasse till affären när jag handlar.... Det är något jag är urdålig på!! 

En trevlig 1a April till er alla och detta inlägg är inget skämt utan riktigt viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar