söndag 14 oktober 2018

Ut på tur aldrig sur.... bara lite blåst.

 Så var vi hemma igen efter en helg i husvagnen. Vi har den uppställd i Fjällbacka i vinter igen. Så skönt att kunna använda den när vi vill och med lagom långt att åka, tar ca 45 min hemifrån. I år har jag tänkt vandra i närområdet, utforska de vandringsleder som finns med lagom korta turer för en dag. Vi startade igår med att ta oss ut till Tjurpannan ett ställe jag länge velat utforska.

 Hela området är naturreservat så hundarna fick gå i sele och lina. Ett bekvämt sätt både för oss och hundarna, sele, lina och bälte, gör så man alltid har händerna fria vilket verkligen behövdes...

 Det fanns flera olika leder att välja på, kortare lätta turer och lite längre, området är inte så stort så ingen led är längre än ca 4km men vi valde att starta med röd led för att sedan vika av på fler olika färger, hur långt vi gick vet jag inte då jag glömde sätta på runkeepern men vi var ute i 3 timmar med fika stop. Upp och ner för berget gick det, bra skor är ett måste.

 Då orådet inte är så stort finns ingen risk att man går vilse när man som vi bytte mellan olika leder, inte som i fjällen då man kan virra bort sig totalt om man missar markeringar och få 30 mils omväg ;) Lederna var väl markerade, bara på några ställen vi fick leta lite. Området är magiskt vackert med havet och vågor som slår in, blåste dessutom rejält vilket bara gjorde det häftigare. Dalgångar mellan bergen med buskar och små vikar, där var väldigt mycket sopor mest plast, sånt som blåser in med stormarna, trist att se...

 Frisyr var inte att tänka på....

 Båtar var ute trots stormen...

 Mäktigt när vågorna slår in över bergen...


Vi fick en fin tur som vi nog kommer att göra om men till nästa helg planeras något nytt, finns många fina korta turer att upptäcka denna höst/ vinter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar