torsdag 9 maj 2019

plast och åter plast...

Vi var med på strandstädar dagen i lördags, skulle egentligen varit iväg på annat hela dagen men av olika anledningar så avbokade vi det och hade alltså en ledig lördag. Såg på nätet att friluftsfrämjandet skulle strandstäda här i närheten och miljön ligger varmt hos mig så varför inte åka och vara med. 

Solsken men kalla vindar så det blev varma kläder på men i den vik vi var så läade det för vinden och var så varmt och skönt. Överraskande var att vi var så få, bara 6 personer lite konstigt men vi gjorde så gott vi kunde. Plast och åter plast plockade vi. Plast som blåst in från havet och fastnat i Vresrosbuskarna. Plastpåsar och div förpackningar, det kändes som ett omöjligt jobb att få med allt. Maken sa att ju mer jag plockar desto mer kommer fram, detta är ett evighets jobb och det känns nästan så men det som är borta är borta.... 

Plast och åter plast, ja det är det som kommer fram, det blåser upp med stormarna och fastnar i buskar och träd. Vi har dragit igång " Skräpa upp! projektet med barnen på jobbet nu och fokus i år blir "vart tar skräpet vägen" jo det blåser ut i havet här hos oss och vad händer med skräpet som hamnar i havet? Jo det äter djuren, eller fastnar i..... Så det är viktigt att plocka upp skräp på land så det inte far vidare ut i havet.

 Passade på att rensa vid sjön igår när jag åkte ner med hundarna och visst fick jag ihop en kasse där 98 % var plast. 


Alla kan inte göra allt men alla kan göra något!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar