måndag 10 april 2023

Känslan..

 

Påsken min absoluta favorit högtid eller kalla det hellre långhelg för jag firar inte påsk som högtid med kyrka, Jesus och sånt nej påsken är sol, långledigt, god mat, roligt umgänge osv.. 

Eller kanske har jag det, kanske har jag haft det som Jesus.. Långfredagen var skit, typ, dåligt humör, saker som gick fel, samtal som var icke roliga, solen sken i alla fall och det blev en stund ute med en bok och ett glas vin men sen kom kvällen och natten. Magen kändes lite konstig när jag la mig. Så drog den igång, århundradets magsjuka. Vi var i husvagnen och det vet alla att den toan i vagnen inte är stor, nu är jag i och för sig glad att vi har en toalett i vår husvagn för denna upplevelse hade jag inte velat få liggandes på golvet i något service hus eller som springa fram och nej det orkar jag inte ens tänka på...

 Vi pratade magsjuka på jobbet i torsdags och jag sa att jag aldrig kräks jag får aldrig som magsjuka utan mer feber, ont i leder osv som sitter i länge och det hade varit skönt att bara kräkas ut det och sen vara av med det.. Det ska jag aldrig säga igen, aldrig mer.. 

Jag försökte under natten prata med min mage, böna och be " det finns inget mer kvar, jag lovar" men magen sa " Jo men ta du bara i lite till så ska du se" så höll vi på magen och jag och den vann hela tiden, snacka om lidande.

På påskaftons morgon packade maken ihop det viktigaste, jag staplade ut i bilen och vi for hem, hem till min säng, hem till vätskeersättning i tesked, iskall cola i tesked, en törst som om jag hängt på korset i gassande sol.. sen sov jag i ett dygn och vaknade med en kropp som manglats, körts över av tåget, tog mig in i duschen och somnade igen, fick i mig lite mat som stannade och tackade gud att detta nu var över.

 Ja så vaknar jag idag och känslan är som när man kommer till en efterlängtad fest eller event när det är över, alla packar ihop och pratar om hur kul det var och man står där och bara men jag då hallå ser ni mig jag har kommit nu och de bara sorry du missade det.. Ja det är känslan idag. Jag missade det, missade strålande sol och vårvärme, missade långtur ut på klipporna med fika i solen, hundträning, godis, glada utklädda barn, avkoppling, känslan av att nu är våren här. 

Ja hej hopp nu rullar de bort stenen från grottan och jag återuppstår för att se hur festen plockas bort och jag missade den.. I morgon är det jobb och alla kommer prata om hur kul de haft och jag bara jaja jag har gått ner 3kg ... mår illa när jag ser godis och vin.. hur kul är det. 

Jag får be en bön om att alla sjukdomar nu skall vara över för nu vill jag planera för vårens tur till Frankrike där vi ska fira barnbarnets 1 års dag och dottern som i år fyller jämt. 

Kan det snälla någon vända nu!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar