torsdag 3 april 2014

Lycka!

044 (640x425)
Ja för vissa av oss kan lycka vara att marken i skogen tinat så man kan gräva gropar och äta jord… Älskade Ellen, som lämnade oss i augusti förra året, hon gillade jord, rötter, bajs, döda fiskar Blinkar ja allt som kunde ätas..
Jag kom att tänka på just Lycka, när jag nu skulle äta frukost och funderade över vad jag var sugen på. Bara det, att kunna välja, vill jag ha gröt och i så fall vilken sort, mannagryn finns i skåpet, havregryn kanske, eller råg flingor, nej det fick bli havre och qinoa gröt. Jaha, vill jag då ha sylt på gröten, eller kanel och socker, nej det blev frysta hallon och en klick keso. Knäckebröd med Philadephia ost och gurka blev det också men vilken lycka jag har som har så mycket mat i mina skåp. Hade en fundering på om jag i stället skulle göra en fruktsallad med kesella och nötter, för min fruktskål är full och i frysen finns bär och frukt av olika slag. Det finns människor i världen som inte ens behöver fundera på vad de vill ha till frukost, för de har inget alls i sina skåp, de har kanske inte ens ett skåp, det finns barn i Sverige som går hungriga till skolan varje dag för hos dom finns ingen mat…
Före frukost var jag på promenad med hundarna, vilken lycka, att kunna gå en härlig runda med frosten som nyper i kinderna, rådjuren skuttar över vägen för att sedan stå och se på mig, fåglarna sjunger i varje buske, koltrasten skuttar över vägen helt orädd och solen skiner idag också.
Dottern ringde igår och berättade glatt att hon fått sommarjobb i Örebro, betyder att jag inte får ha henne hemma denna sommar och antagligen ingen sommar mer.. så är det och vilken lycka det är. Hon är på god väg att forma sitt eget liv nu, ett liv som inte innefattar mig på samma sätt som tidigare, just så som det ska vara, vilken lycka att ha fostrat en så fin unge.
Ja livet är fullt av lycka och skulle jag skriva om allt så spricker datorn Blinkar
Jag önskar er alla en fin dag!
Helena.

2 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg!
  Man har mycket att vara lycklig över, om man bara tänker efter!
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin!
   Ja det är just så man har så in i bängens med lycka i livet att man inte alltid ser det..
   Helena.

   Radera

Gadgeten innehöll ett fel