lördag 27 februari 2016

Nu går jag in i mig själv...

Känner det mer och mer...
Tröttheten, inte den trötthet som kommer av utmattning eller något sådant, utan mer trött på världen som den är, trött på människor och deras olika åsikter om allt och inget.
Läser om vad man gör, hur man gör, vad man upplever, känner och brottas med för problem och annat och jag blir så trött.
Just nu vill jag bara stänga av omvärlden ett tag. Odla min trädgård, baka bröd, sticka raggsockar ;) Du börjar bli gammal sa sonen en dag när han frågade vad jag gjorde, du gör saker som passar din ålder ( jag stickade raggsockar) ja kanske är det så, kanske jag börjar bli gammal men det är faktiskt ganska så skönt...
Läser om hur andra tränar sina hundar och känner ett litet stick, dags att dra igång, dags att .... ja vad? Jag tränar mina hundar varje dag på mitt sätt och det fungerar bra, så varför ändra? För att jag ser att andra gör på något annat sätt.. finns ingen anledning att ändra på något som fungerar och känns bra för mig.
Det gymmas och dietas hit och dit, ett litet stick om att det är dags nu att dra igång.. Ja vad? Jag äter bra och gott, tränar det jag vill när jag vill, mår bra och är frisk.. Varför ändra något som fungerar?
Flyktingar flyttar in på olika ställen i sta´n, kostar massor av pengar, varifrån kommer dessa pengar? Det fanns inte till skolor och äldrevården innan så hur kan man hitta pengar nu? Självklart ska man hjälpa när så behövs men... Nej jag orkar inte . Det känns som mina stridande tider är över, nu vill jag bara ha det lugnt och dricka vin i min trädgård, läsa en bra bok och njuta lite..
Helena.

2 kommentarer:

 1. Hej Helena, måste bara säga att du skriver så klockrent. Det skulle kunna vara mina ord. Just detta du tar upp idag håller jag med dig om så helt och fullt. Jag är såååå trött på alla åsikter, tyckande och debatter som ofta urartar till lägre nivå än på förskolan. Jag har följt din blogg sen jag träffade dig på rehabiliteringen i Munkedal eftersom du alltid lyckas sätta ord mina känslor och mående. Förlåt att jag varit dålig på att kommentera. Kram Anna i Grebbestad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna, så roligt att höra från dig och tack för din fina kommentar. Hoppas allt är bra med dig.
   Kram Helena.

   Radera