onsdag 7 juni 2017

Och turen gick till Norge...Pingst helg betyder Norge för oss, oftast i alla fall. Tredagars arrangemang med utställningar och working-test. Mängder av social samvaro med fest och grillning. Så även i år men minus fest, kallt, blåsigt och regn gör festandet minimalt, var är de ljumna försommar kvällarna? Nej årets tur blev den absolut lugnaste vi haft. Tidigt i säng efter en snabb grillmiddag med filten om axlarna. I år liksom förra året hölls arrangemanget i Skarnes inte långt från Kongsvinger. 

Vi tog i år resan upp genom Oslo, förra året åkte vi genom Sverige och över i Charlottenberg, pingst trafiken genom Oslo brukar vara hemsk, vilket den var, aldrig mer säger jag. Har man som jag lite anlag för panik är det hemskt att sitta mitt i 4 filig väg i kö, bilar, bussar, lastbilar över allt, start, stop, värme, avgaser... Men fram kom vi. Hundutställning är oftast väldigt trevligt men också grymt tröttande. Man står och går och springer med hundar. Det tar på kroppen. Mycket folk, många man ska prata med, det tröttar på huvudet. Lördagen blev lång på utställningsplatsen så kvällen blev kort innan huvudet landade på kudden. Söndagen gick det inte så bra så vi tog oss en sightseeing tur. En snabbis upp till Charlottenberg först för att besöka Sportshoppen och leta regnjacka. Har en modell som jag gillar men som varit slutsåld här hemma i evigheter och vilken lycka, den fanns där och i rätt storlek!

Fästningen i Kongsvinger ser man från vägen men var ligger den? Efter mycket letande, körande på smågator uppåt, uppåt, vända här, fel skyltat där, gatan avstängd... Så hittade vi fram, regnet hängde i luften så den nya regnjackan åkte på.


Inget vidare turistväder nej men vi gick runt och kikade, ensamma var vi, ja nästan i alla fall, bara en man som gick runt och satte ut stolpar. Han berättade att det gick gångar under marken som kanin gångar genom hela staden från fästningen, flykt gångar man grävt ut som mynnade ut lite här och var, häftigt! Måndagen  var vikt för working test, i norge har man ledigt annandag pingst så vi hade tagit semester. Maken startade Ville och det gick fint men tyvärr en nolla på en station så vi åkte hem när de var klara. Härligt varmt väder, typisk sista dagen, kunde väl varit så hela helgen... Hem resan gick fint, ingen trafik åt vårt håll men lååånga köer från andra hållet, stackar folk.  Ja det var en trevlig resa, lite synd med så tråkigt väder men så är det... Igår var en toppen fin dag här hemma och idag ösregnar det, ganska skönt för jag behöver verkligen vila nu, tur jag är ledig idag också men imorgon är det jobb och på fredag blir det en ny resa.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar