tisdag 20 november 2018

Åkulla bokskogar.

 Höstens tema är ju vandring så när vi för några veckor sedan besökte Varberg hade jag kollat in om det fanns någon liten lagom tur att göra. Många vänner har berättat om och lagt upp fina bilder från Åkulla bokskogar så vi tog oss dit. Googlade och följde kartan från Varberg och hamnade i ett typ motionsområde men där fanns ett café som var öppet och en trevlig kvinna som gav oss en karta och rekommenderade Bockstens rundan. 

 I november dimma och ruskväder är väl ingen plats vidare vacker men det var faktiskt fint. Kan bara föreställa mig hur vackert detta ställe är om våren eller sommaren eller tidig höst... men som sagt så var det gråtrist november nu.. Några vackra löv fanns kvar på träden, mossa överallt och vi pratade lite om just det där vi gick. Varför är det så otroligt mycket mossa just här?? Finns säkert bra svar på det men vackert var det.






 3,9 km senare ( den sista biten på trist grusväg) så var vi tillbaka vid bilen igen och där fanns en stig till platsen där man funnit Bockstensmannen. Självklart var vi tvungna att gå dit för att se ;) har nog läst om det i skolan för länge sedan så.. smala hala spänger genom en lerig skog till en pinne där fyndplatsen var utmärkt. Tänkte sätta oss att fika där men bakom granarna låg "kisspapper" så vi vände och gick tillbaka för att fika i bilen..

En fin och lätt gådd led som var väl utmärkt. Och området är så vackert även i grå november, dit kommer jag tillbaka men kanske en annan årstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar