onsdag 21 november 2018

Årets julklapp!

Julen närmar sig så sakteliga och igår korades årets julklapp, ( nej det är inte två fina hundar ;) utan något som är så bra så  att slår det igenom är det helt otroligt.


 Att återanvända och handla secondhand är något jag tycker är viktigt men det är samtidigt fortfarande något som inte är helt ok att ge bort i te x julklapp. Det är inte ok för folk att ge bort en present som inte är ny! 

Varför är det så? Såg i tidningen i morse att man intervjuat människor på stan om detta och någon svarade " Jag skulle gärna ta emot något som var secondhand men själv aldrig ge bort något" hur tänker man då? 

Varför är det ok att ta emot men inte att ge? 

Jag skulle själv gärna både ge och ta emot secondhand saker. Men det har varit någon form av tabu att ge bort en present som inte är ny och jag hoppas verkligen att "årets julklapp" tar bort något av den stämpeln. 

Tänk att gå på loppis och handla 10 böcker  för 50kr ( de brukar kosta en 5a) istället för att i bokhandeln eller på nätet köpa en ny för 250kr. På loppis idag får du tag på fina böcker, kanske inte årets nyaste men ibland helt olästa. 

Ett paket med säg 10 böcker för den som älskar att läsa mmm... Barn och ungdomsböcker brukar finnas i massor och att som läsande barn få en hel hög... eller som barn till en familj med dålig ekonomi få 1 för en 5a och en glad mor stället för en som stressar och gråter över den dåliga ekonomin... Ja jag hoppas verkligen att detta slår igenom och att secondhand får en hög status för alla!

Så skänk och ge, rensa ut och ge vidare man behöver inte ens gå på loppis. ibland räcker det att gå igenom sina egna skåp, lådor och hyllor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar