måndag 3 december 2018

Krax sa kråkan... Och lite annat...


 Det började i torsdags som en liten frysning, kroppen trött och lite matt, sen gick det fort ...Nu ligger jag här utan röst eller ja den kraxar, piper, åker upp i falsett för att sedan försvinna helt. Detta var inget kul alls, har egentligen de sista utvecklingssamtalen idag och tänkte nog att det skulle funka att jobba, hostar bara ibland och med en ipren i kroppen så... Men så igår kväll när dottern ringde och vi pratat en liten stund försvann rösten totalt.. Då fungerar det inte....


Så jag fick ge upp och det är väl kanske det bästa, hostat ordentligt i natt så.. men jag har ordentlig hostmedicin så vi ska nog få ordning på detta också, kom bara lite olägligt.. men det gör väl alla sjukdomar..


Bilderna är från en vandring i närområdet vi gjorde för några veckor sedan, har helt glömt bort att visa , eller kanske förträngt för det var ingen kul vandring, vi gick bort oss totalt och det ösregnade..

 Det var en söndag i november, hundarna behövde ändå ut (de gör ju det även när det regnar) och jag kom på att jo men vi åker ut till Näverkärr det ligger här i närheten och vi har gått där förr men även då gick vi vilse och hamnade uppe på ett berg en bra bit från bilen. Denna gången hamnade vi i en otroligt lerig kohage, utan kor som tur var men det blåste hårt och ösregnade. Halt på klipporna och handskarna var genom våta, regnstället höll torrt och jag hade som tur var gummistövlar men det var ingen rolig upplevelse. I början var leden fint uppmärkt men så bara försvann de blå stolparna.

Regnet öste, blåsten slet, fötterna halkade, plums ner i djupa leriga hålor, humöret sjönk men hundarna var lyckliga...

 Till slut fann vi oss en stig fram till en sommarstuga och där en grusväg som tog oss tillbaka till bilen. Ja hundarna blev ordentligt rastade, regnstället testat i riktigt skitväder och vi kunde sedan vila skönt hemma i soffan. Alla turer blir inte så fina men frisk luft och motion får man...

Nu vilar jag några dagar igen och snart är det jul, hade en tanke om att kanske kunna baka saffransbullar nu när jag ändå är hemma men har ingen saffran och kan inte göra mig förstådd i affären så... Jag får väl bara vila då...

1 kommentar:

  1. Hej och stort tack för din hälsning hos mig! Så roligt med lite nya tips! Tackar för det! Charm har jag inte besökt och inte heller någon blomsterhandel intill. Ska absolut kolla upp! Däremot har jag varit ett par ggr till den fantastiskt fina handelsträdgården Solliden, som har hur mycket fint som helst! Bra utbud och service, trevlig personal! Ja, den där tygaffären verkar vara en riktig guldgruva för mig som syr! Var bara in en snabbis nu, men ska kika lite mera på deras utbud av tyger!
    Kul också med tips på ställen att vandra på, tack för det! Kanske man törs sig dit, men lika bra att ha ordentlig matsäck om vi skulle gå vilse... ;)
    /Maria

    SvaraRadera