söndag 21 juli 2019

Blomstervandring på Haby.

 I början v sommaren hade makens jobb en familjedag ute på Ramsvikslandet som vi deltog i. Då var det ringmärkning av fåglar men även lite om växter. Men vi fick även information om Västkuststiftelsen och att de anordnar olika guidade vandringar. Om man söker på Västkuststiftelsen på fb så hittar man alla deras olika arrangemang och där finns mycket intressant. Idag te x är det vandring på Kynnefjäll som jag gärna varit med på men vi har annat planerat..

 Men igår var det alltså vandring på Haby på Ramsvik och vi hade en ledig lördag så vi åkte dit med hundar och matsäck. Fungerade fint att ha hundarna med (i koppel förstås då vi är i ett naturreservat) Kunniga guider Jan och Peter lotsade oss genom hagar och på klippor..



 Engelsk fetknopp!

 Fackelblomster.

 En massa olika fåglar såg vi, det är bra om man har med en egen kikare men annars fanns en stor som man kunde se i, fast det var lång kö till den då vi var många med på turen.


Dessa jla kossor och ungtjurar, jag gillar inte kor men dessa går i hela området, vi är som besökare i deras hagar och de har stor betydelse för alla växter som finns där så ... Detta var en fin tur som jag rekommenderar men som sagt vi var många så det var svårt att komma fram och se och höra vad som sas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar