måndag 25 juli 2022

Sommaren är slut nu!?

 

Måndag, vaknar av makens väckarklocka ja för han har börjat jobba igen. Det regnar, blåser och är varmare idag än igår då var det +15 idag är det i alla fall 17 grader. Två dagar med härlig värme förra veckan annars har det varit kallt denna sommar, jo midsommarafton var varm och några dagar efter. Jag har inte badat än! Det har inte lockat alls med bad i år men kanske kan jag få till det innan isen lägger sig... så mycket maneter i år så vi får se..

Är inne på min sista semestervecka nu, tänk att jag i år tog 5v semester det var länge sedan. Vi brukar alltid ta senare semester då vi åker på hundarnas mästerskap i augusti men i år åker vi inte. Det är i Umeå och med de bränslepriser som nu är så eller jo det hade funkat om vi bara skulle gjort den resan, då hade vi tagit gott om tid på oss att åka upp, stannat här och var på vägen dit men inte i år man får spara på pengarna nu och vi for istället till Frankrike. 

Söndag i midsommarhelgen, tidigt på morgonen startade årets resa. Äntligen kan man resa som man vill igen. 

Sverige, över till Danmark, färja till Tyskland sen genom ett överbefolkat ja fytti rackarn så mycket folk det är i Tyskland och varmt som en bakugn... ja en massa mil i bilen innan vi äntligen landade i Lamorlaye där dottern bor med sin familj.

 Här kunde jag lagt hur många bilder som helst på en helt underbar liten prinsessa men hennes föräldrar har valt att inte publicera bilder på nätet och det respekterar vi, ja man vill visa hela världen denna vackra lilla tjej att bli mormor är stort!  Vi fick en fin vecka där vi bara var, lite sight seing men mest bara vara. Äta gott umgås och njuta. En fin vecka hade vi.

Sen har vi bara varit hemma och skrotat runt, var och plockade jordgubbar och maken fick ryggskott.. typiskt på hans sista semestervecka. 

Och ja som sagt idag känns det som höst, kall, mulet blåsigt och regn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar